Hertz blog

#utazzonvelünk

Miskolc és környéke

Kedves Olvasónk!

Ezzel az írással szeretnénk egy sorozatot indítani, valamint hagyományt teremteni egy rendszeresen olvasható ajánló formájában, ahol hazánk egy-egy csodálatos helyét járjuk körül. Reméljük, hogy, olyan utazási ötleteket tudunk majd adni, amely az ÖN számára is érdekes és élményekkel teli lehet, de olvasnivalóként is kedvére válhat. Sorozatunk első részében Miskolc környékét választottuk.

 

Miskolc Magyarország észak-keleti részén a Bükk-vidék keleti lejtőinél helyezkedik el. A paleolit kori leletek alapján a környék, Európa egyik legrégebben lakott területe. Amennyiben további információkra kíváncsi, olvassa el a városról szóló wikipédiát.

No, de nézzük miért is érdemes Miskolcra ellátogatni, és néhány kellemes napot eltölteni. A város és környéke minden évszakban magával ragadó, de az ősz mesébe illően csodálatos, a színek kavalkádja egy festménnyé változtatja a várost.

A belvárosban kanyargó Fő utca hangulatát az épületek, a kis üzletek és természetesen a helyi lakosok kedves mosolya teszi teljessé. A színház épülete valódi múlt századi hangulatot teremt, a mai impulzusokkal teli világban. Az est fénypontja lehet a Miskolci Nemzeti Színházban eltöltött néhány kellemes óra. A színház műsorában bizonyára ÖN is megtalálja a kedvére való darabot.

A belvárosi séta közben mindenképpen érdemes befordulni egy kincseket rejtő kapualjba, ahol meglepetésükre egy újabb csodás térre érkezünk. Ezen a téren elkerülhetetlenül vonzza szemünket a Kispipa Halászcsárda, ahol elsősorban a halételek kedvelőit kényeztetik mindenféle halas finomsággal, de természetesen a magyar konyha más különlegességei is megtalálhatóak az étlapon.

Ha már a gasztronómiánál tartunk, szintén érdemes említést tenni, és, ha arra jár meglátogatni Miskolc másik méltán népszerű éttermét, a Csülök Csárdát. A csülökből készült ételek kedvelői igazán paradicsomban érezhetik magukat, de aki másra vágyik is megtalálja a kedvére valót. Miskolctól néhány kilométerre a város településrészeként, tulajdonképpen az agglomerációban található Lillafüred.

A település a nevét Vay Erzsébetről (beceneve Lilla volt) Gróf Bethlen András unokahúgáról kapta. Bethlen gróf volt az építtetője ennek a csodálatos épületnek.

A kastélyszálló hosszú évtizedek óta keresett úticél. A hely látványa, hangulata egyszerűen magával ragadó. Talán ÖN is látta már az 1934-ben bemutatott Meseautó című filmet melynek néhány jelenetében felvillan ez a csodás hely.

Lillafüred történetéről itt is olvashat: KATTINTSON

Miskolc és Lillafüred kapcsán mindenképpen említeni érdemes az erdei vasútat, amelyről minden olyan részét megcsodálhatjuk ennek a tájnak, ahová autóval nem juthatunk el. Szálláshelyeket tekintve Miskolc és környékén igen széles és gazdag a kínálat, így mindenki megtalálhatja az igényeinek, elvárásainak megfelelőt.

Bízunk benne, hogy sikerült felkelteni az ÖN érdeklődését is hazánk ezen csodálatos tájegységével kapcsolatban.

 

Tervezett utazásához MI is ajánlunk egy „meseautót” melyet mindenképp érdemes kipróbálni.

Várjuk vissza a következő izgalmas – #utazzonvelünk – úti cél ajánlónkra.

Iratkozzon fel
hírlevelünkre

HAMAROSAN