Hertz blog

Augusztus 20.

2021. 08. 09.

Ez is augusztus 20-án történt

Különlegességek, érdekességek
augusztus 20-al kapcsolatban.

Az egyik legszebb nyár végi ünnepünk augusztus 20-a, államalapításunk ünnepe. Története, a hozzá kapcsolódó ünnepi események mindenki számára ismertek. Ezért úgy gondoltuk, hogy az ünnep fényét azzal is emeljük, hogy néhány olyan eseményről, személyről is megemlékezünk, – és reményeink szerint Önnek egy érdekes olvasnivalóval szolgálunk -, melyeknek kötődése van ehhez a naphoz.

Magyarországot tekintve két nagyszerű esemény is van amely mindenképp említésre méltó ezen dátum kapcsán.

1953. augusztus 20-án került átadásra a Népstadion, melynek terveit Dávid Károly készítette, a szerkezeti kialakítás pedig Gilyén Jenő nevéhez fűződik. Munkájuk elismeréseként 1954-ben mindketten Kossuth díjat kaptak. Az avató ünnepségen 80.000 néző volt jelen, ahol számos program között talán a legnagyobb érdeklődést váltotta ki a Budapesti Honvéd és a Szpartak Moszkva csapata közötti labdarúgó mérkőzés.

A magyarok ezen a meccsen 3:2-es győzelmet arattak. A magyar csapat tagjai voltak  többek között Puskás Ferenc, Grosics Gyula, Bozsik József, Czibor Zoltán.

1966. augusztus 20-án került megrendezésre az első Debreceni Virágkarnevál.

Az első virágkarnevál színpompás menete reggel 9-kor indult a Kálvin téri Csokonai szobortól, majd a Nagyerdő felé haladt a Péterfia utcán és a Simonyi úton. Végcél a nagyerdei stadion volt, ahol a zsűri előtt kellett felvonulniuk.

A közönség száma jelentősen meghaladta a várakozásokat mind az utcán, mind a stadionban.

Augusztus 20-a nemcsak magyarországi vonatkozásban jeles dátum. 1948. augusztus 20-án született Robert Plant (továbbiak a névre kattintva) a Led Zeppelin zenekar énekese, dalszerző, aki egy élő legenda, rock történelmi személyiség. A zenekar talán legismertebb és legsikeresebb dala az 1971-ben készült Stairway To Heaven című felvétel, melynek egyik szerzője maga az énekes valamint Jimmy Page gitáros. A dal egy valódi rock klasszikus.

A Kennedy Center-ben készült megismételhetetlen felvételen kivételesen nem a Led Zeppelin játssza a dalt. Fantasztikus látni a szerzők, a zenekar tagjainak arcát miközben saját dalukat játszák nekik.

Olvassa blog bejegyzéseinket, hiszen az autókölcsönzés, autóbérlés, rentacar szolgáltatások mellett sok más érdekes tartalommal jelentkezünk minden hónapban

Iratkozzon fel
hírlevelünkre

HAMAROSAN